Fotografen

Marijke de Waard

Marijke heeft een open blik. Haar doortastende persoonlijkheid laat zich graag meeslepen in de verschillende thema’s, die iedere keer opdienen. Laat het maar borrelen. Uiteindelijk komt Marijke met een verrassende en vaak poëtische oplossing. Daarnaast zoekt Marijke graag naar de verduidelijking en verbetering van haar – en het werk van een ander.
Marijke is bestuurslid en bekleed daarnaast geen andere functies in (werk)commissies.

Portfolio

Dick Mesman

Dick is één van de oudste leden (ere lid) en mede oprichter van de fotoclub. Heeft – in het verleden – verschillende functies binnen de club bekleed. Iemand die zelfkritisch is en vasthoud aan zijn eigen waarden en normen.

Veel wiskunde sommen zijn voor Dick geen vraagteken.
Op dit moment is Dick lid van het lustrum commissie.

Portfolio

Siem Danenberg

Siem heeft een sprookjesachtig gevoel voor beeld. Hij laat schaduwen kronkelen door de lucht. Water doen opstijgen en handlopers blijven bij hem in de lucht hangen. Dramatiek alom, maar dan verpakt als een goeie stripverhaal.Kleurrijk en luchtig. Compositielijnen, die zijn schilders’ oog doet verraden.

Portfolio

Walter Proot

Met een gevoel voor architectuur van zowel gebouwen als het huis van moeder natuur zorgt Walter voor gedeelde inspiratie. Zijn kleurrijke waarnemingen brengen het zonnetje in huis. In alle luchtigheid worden de onderwerpen één voor één behandeld. Op dit moment bekleedt Walter een positie binnen het lustrum commissie. Deze commissie verzorgt de organisatie van het 50 jarig bestaan van de club in 2020.

Portfolio

Henk Oostrum

Ik heb al jaren een haat/liefde verhouding met de fotoclub!

Henk is een liefhebber en heeft een haat/liefdeverhouding met de club. Zijn beelden zijn ongekend in lichtbeheersing en zeer gevarieerd in onderwerpen. Als Henk zijn zinnen erop zet dan gaat het gebeuren. Hij gaat net zolang door zodat hij tevreden is. Doet graag mee in discussies en heeft oog en oor voor ieder niveau.  

Portfolio

Hein Drost

Hein is ook al jaren lid van de club. Zijn fotografie benadrukt de compositie van diagonale en horizontale lijnen. Een natuurlijk en vrije manier van kijken combineert Hein met zijn lichtbeheersing.


Roel Bleijinga

Roel zoekt het experiment. Zijn ervaring zorgt voor inzicht waardoor een nieuw inzicht vaak wordt gedeeld. Hij praat graag mee over alle kwesties. Paddestoelen hebben zijn aandacht; daar weet hij dan veel over te vertellen. Zet het elvenbankje maar klaar als hij over de paddestoelen begint. Adembenemend al die sporen.


Phil van Houten

Phil heeft een oog voor vogelvlucht. Zijn drone brevet maakt het mogelijk om te kiezen voor een ander perspectief. Een veelzijdige fotograaf, die er graag op uit trekt. Natuurfotografie heeft zijn aandacht, maar kan ook genieten van andere disciplines.


Peter Graba Castellini

Peter put uit verschillende culturele bronnen. Zijn grondige inzichten leveren intensieve beelden op. Daarnaast wil hij dat ook in woorden overbrengen en neemt graag deel in discussies over fotografische standpunten.

Portfolio

Henk Groenendijk

Henk is sinds Q3 2019 lid van de club. Een beta man in hart en nieren. En dat zie je terug in het beeld. Oog voor patronen en ritme. Natuurfotografie is het uitgangspunt, maar laat zich graag verrassen in andere disciplines.

Portfolio

Jeroen van Dijk

Jeroen is de ‘new kid on the block’. Het is zichtbaar dat Jeroen een liefde heeft voor typografie en editorials. In zijn fotografie komt dat naar voren. Compositie en lijnenspel is de leidende factor en als iets er niet bij hoeft, dan liever niet. Minimaal is het maximum. Jeroen heeft zich bemoeit met het ontwerp en drukken van de promotieposter, die gebruikt is voor de Kunst10daagse van 2019.

Portfolio

Marco Henneke

Marco is een fotografische romanticus. Het liefst gaat hij samen met zijn camera de natuur in. Landschapsfotografie heeft hem in de greep. Het mooie (strijk)licht, een vogel, de vallende op opkomende zon. Marco verteerd ze rauw en puur.

Portfolio

Harry Plaatsman

Harry is een nieuwsgierige man, die zich graag laat uitdagen. Als hij iets nog niet gefotografeerd heeft dan zorgt hij ervoor dat dat gebeurd. Harry is zeer betrokken bij de club en TV80 en zit de clubavonden voor en heeft zelf aandacht voor breeds scala aan disciplines binnen de fotografie.

Portfolio

Olaf van Halem

Een veelzijdige, en fotografisch geschoolde man, die houdt van optimaal licht. En als het niet optimaal is dan zorgt hij ervoor. Flitslicht heeft zijn voorkeur. Een studiolicht of een reportageflitser dat maakt niet zoveel uit. Zolang het maar handmatig en subtiel afgesteld kan worden. Thema’s gaan vaak over identiteit. Vanuit die onderwerpen maakt hij kunst fotografie. Esthetiek vind ik belangrijk; de boodschap essentieel. Ik maak onderscheid in plaatjes zonder inhoud (entertainment) en beelden met een boodschap. Dat is voor mij kunst. Plaatjes schieten kunnen we allemaal.

Onlangs heeft Olaf voor de tweede keer plaatsgenomen in de Kunt10daagse commissie. Deze commissie was verantwoordelijk voor het selecteren van de stukken en inrichten van de expositie die tijdens de kunst10daagse (jaar 2018 en 2019), die zichtbaar was in de Van Rheenen school. Hij heeft de themalijst van zowel 2019 en 2020 bedacht en opgesteld.

Portfolio


Ruud Tuijn

Ruud is een warme-grote-vriendelijk-reus. Het lijkt erop dat zijn hoogte hem in staat stelt om een zonnestraal net iets eerder te zien. Het is dan ook niet toevallig dat zijn fotografie vaak over zijn reizen gaan, die hij met zijn partner maakt. Natuurfotografie, daar kan je hem wakker voor maken. Ook kan Ruud genieten van het werk van iemand anders.