Informatie

Activiteiten:
Op onze maandelijkse bijeenkomsten bekijken we regelmatig elkaars werk, geven uitleg over de totstandkoming van de foto’s, ontvangen commentaar en advies. Kortom er ontstaat een levendige uitwisseling met de bedoeling ervan te leren. We doen niet aan wedstrijd of competitie, kennis delen in een ontspannen sfeer is ons motto. In de groep is veel kennis aanwezig, regelmatig komen onderwerpen als cameratechniek, digitale fotobewerking, compositieleer, flitslicht, enz. aan de orde. We hebben uitwisselingen met andere fotoclubs in de regio en nodigen bijzondere fotografen uit om hun werk te presenteren.  Op onze jaarlijkse studioavond met modellen draait alles om portretfotografie. Tweemaal per jaar kiezen we een thema, met de bedoeling om wellicht eens iets anders te fotograferen (andere techniek, andere onderwerpen, andere benadering). Inspirerend om te ervaren hoe medeleden hetzelfde onderwerp toch weer heel anders fotograferen. Deelname aan een thema is op vrijwillige basis. Naast onze maandelijkse bijeenkomsten organiseren we fototochten, excursies en bezoeken aan exposities om onze blik te verruimen. De Fotogroep heeft ieder jaar in oktober tijdens de herfstvakantie een Foto10Daagse expositie. Alle leden kunnen hun beste foto’s tentoonstellen, beginners en gevorderden, wij maken geen onderscheid. In de afgelopen jaren trok onze expositie steeds meer dan duizend bezoekers.

Introductie:
Fotogroep Bergen is opgericht op 28 januari 1970 en bestaat uit enthousiaste amateurfotografen die elkaar maandelijks ontmoeten. Dames, heren, beginners en gevorderden; het is een bont gezelschap van fotografieliefhebbers. De leden van Fotogroep Bergen zijn allemaal op hun eigen manier met fotografie bezig. De één portretteert het liefst modellen, een ander vereeuwigt vooral natuur, landschappen of architectuur, een volgende maakt reisreportages. Sommige leden zijn graag uren bezig achter de pc om hun foto’s te verbeteren of creatief te bewerken. Anderen houden vooral van het moment van opname en besteden veel aandacht aan locatie, licht en compositie. Hoe dan ook: wij houden van fotografie.

Lidmaatschap:
Alle enthousiaste fotoliefhebbers zijn welkom bij Fotogroep Bergen! Kennis over fotografie is handig, maar niet per se noodzakelijk. Je hoeft echt geen ervaren fotograaf te zijn, tijdens onze bijeenkomsten leer je snel tot betere resultaten te komen. Ontbreekt het nog aan kennis? Onze leden helpen je graag. Voor beginnende leden organiseren wij een fotocursus. Het lidmaatschap van de groep bedraagt € 50,00 per jaar. Belangstellenden kunnen zich via e-mail of telefonisch (zie contactgegevens) aanmelden. Je wordt in de gelegenheid gesteld om gratis twee bijeenkomsten ter kennismaking bij te wonen.

Contact Bestuur:
Henk Groenendijk
info@fotogroepbergen.nl

Overige contacten:
Bestuur: bestuur@fotogroepbergen.nl
Webmaster: webmaster@fotogroepbergen.nl

Maandelijkse bijeenkomsten:
Dag: Iedere 1ste vrijdag van de maanden sept t/m juni
Tijd: 20:00 – 23:00 uur
Locatie: Brandweerkazerne Bergen
Adres: Elkshove 1, 1862 ED, Bergen (NH)

Aanvang: 20.00 uur.